TABĂRA DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PENTRU COPII - iulie 2020
ECHIPAMENT DE VIITOR PENTRU COPILUL TĂU
Copilul tău dobândește abilități și deprinderi care îl vor ajuta să devină un adult independent, cu o rezistență la stres crescută și capacități specifice de adaptare la orice situație, fără a fi un infrânt ci un învingător
DESPRE
TABĂRA DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PENTRU COPII
Sunt Magdalena Drăgan, de la mamicilasuperlativ.ro / coachinglasuperlativ.ro.
Sunt mama unui băiețel de nici 9 ani și îmi pun și eu, ca și tine, o mulțime de întrebări referitoare la viitorul copilului meu:
„Pentru ce fel de viitor îi pregătim?
Un viitor în care vom fi lângă ei sau nu? Un viitor în care oamenii se întorc la vechile modalități de trai (permacultură, tradiție, slow life) sau un viitor al inteligenței artificiale? Un viitor în care omenirea va reuși să-și crească nivelul de conștiință sau unul sub spectrul amenințării violenței și bombei nucleare? Un viitor al consumerismului nesăbuit, al sfârșitului resurselor planetei prea chinuite de oameni? Un viitor religios sau spiritual?”
Eu personal nu am răspunsuri la toate întrebările de mai sus… iar să-l pregătesc pentru ceva anume, punctual, ar fi ca la o loterie. Cine poate spune cu exactitate ce fel de viitor vor avea copiii noștri? Nimeni… Tocmai de aceea am considerat că cea mai bună premisă de la care putem porni în pregătirea copiilor pentru viață (oricum va fi ea) este adaptabilitatea și managementul stresului, într-un cuvant reziliența psihologică.
În jurul acestui concept am creat această tabără pentru copii, în care vor dobândi acele abilități necesare devenirii unor adulți liberi, puternici, rezilienți.
Toți copiii sunt capabili de lucruri extraordinare. Nu există o genă a fericirii, nici o genă a succesului și nici o genă a „lucrurilor extraordinare”. Potențialul pentru fericire și măreție se află în toate, și va însemna lucruri diferite pentru copii diferiți. Nu putem face o magie astfel încât copiii noștri să nu se confrunte cu provocări de-a lungul drumului. Ceea ce putem face însă este să le dăm abilitățile necesare, astfel încât aceste obstacole să nu-i înfrângă. Le putem construi reziliența psihologică, adica reacția la stres și adaptabilitatea.
Reziliența psihologică este capabilă să ajute copilul să facă față în situații de stres, provocare, tragedie, traume sau adversitate. Când copiii sunt rezilienți, sunt mai curajoși, mai curioși, mai adaptați și mai capabili.
Vestea minunată este că reziliența este ceva ce poate fi cultivat la toți copiii. Și exact asta este ceea ce vom face în această tabără.
Rezervă acum un loc sau mai multe sau continuă să citești despre tabără:
Rezervă acum un loc sau mai multe sau continuă să citești despre tabără:
CUM ÎL AJUTĂ PE COPILUL TĂU ACEASTĂ TABĂRĂ?
Reziliența psihologică presupune o serie de tipare de gândire și comportament care se pot învăța și antrena.
Ei bine, aceste abilități care se dobândesc prin antrenament, aceste tipare de gândire și comportament, le-am pus ca o listă necesară de abilități pentru care se vor antrena copiii în această tabără:
- stima de sine/încredere în sine/curaj
- capacitate de comunicare și negociere, de expunere / public speaking
- responsabilitate
- reziliența psihologică / flexibilitate / adaptabilitate / recunoașterea și managementul stresului
- luarea de decizii
- cooperare
- educație financiară
- sănătate si îngrijire personală
- supraviețuire/tehnici de prim ajutor/siguranță/hrană
- gândire creativă/creativitate/studiu/chestionarea continuă a realității
- stăpânirea mijloacelor de relaxare/hobby/arte/muzică
- spiritualitate/viziune/misiune/percepția Sinelui
- într-un final, prin toate acestea: independența și starea de împlinire/fericire/destul
Acestea toate le vom antrena prin cursuri, ateliere și jocuri care să îi ajute pe copii să-și fixeze noțiunile și să-și exerseze abilitățile nou dobândite.
Rezervă acum un loc sau mai multe sau continuă să citești despre tabără:
CE ÎNVAȚĂ COPILUL TĂU ÎN TABĂRĂ?
Atelierele "Muzica - o formă de magie"
cu Ana Maria Rusu - profa de muzică - ateliere distractive de cultură muzicală
Prin aceste ateliere copiii vor fi inițiați in tainele frumusetii si complexitatii muzicii contemporane/clasice, prezentată într-o formă accesibila, captivanta, relaxantă.
- Exercitii-joc de semantică muzicală cu mișcare. Impactul lor este extraordinar asupra copiilor, mișcarea pe diverse melodii, mânuirea obiectelor, crearea unei povești /dramatizarea pe suport audio conduce la o înțelegere în profunzime a creației muzicale de factură cultă și nu numai. Materiale: hârtie copt, foi colorate, șosete, linguri, caserole plastic, etc.
- Instrumente muzicale neconvenționale (Boomwhackers, pian din silicon, cajon, linguri, kazoo). Cântarea cu ajutorul acestor instrumente nu doar oferă prilejul de a te distra prin muzică, ci, mai mult de atât, îți oferă prilejul de a CONȘTIENTIZA ideea că depindem unii de ceilalți, că suntem o echipă în care fiecare dintre noi suntem un sunet în coloana sonoră, în această partitură uriașă numită viață.
- Body percussion, stomp – activități ritmice realizate cu ajutorul corpului și al obiectelor din gospodărie. Fiecare dintre noi este dăruit cu auz, simț ritmic, simț melodic. Realizarea unei lucrări prin intermediul acestor tehnici oferă copilului ideea de apartenență la un grup, pe lângă crearea/realizarea unui moment cu adevărat memorabil. Materiale: mături, perii, pungi, folii aluminiu, ziare, etc.
- Cor – poate cea mai eficientă formă de educație prin muzică. Întărește încrederea în sine crescând prin activitățile organizate sentimentul de apartenenţă la grup, învață să se accepte, să se îngăduie unul pe celălalt, să se integreze, să se înțeleagă unul pe altul.
Ateliere pentru minte, trup și suflet
cu Magda Drăgan - coach, Practitioner and Master NLP- profa de trup și suflet
Ateliere:
- „Și copiii pot acorda primul ajutor” – curs de prim ajutor pentru copii.
- „Ora de sănătate” – curs de cunoaștere și autocunoaștere. Să ne cunoaștem corpul (inima, plămânii, creierul), ce este sănătatea, ce este boala, ce ne îmbolnăveste, cum ne menținem sănătate, ce ne comunică corpul, cum înțelegem semnalele corpului.
- „Atingeri permise, atingeri nepermise” – curs de siguranță, recunoaștere și prevenire a abuzurilor, tipuri de abuz, ce facem, cum ne protejăm, cu cine suntem în siguranță
- „Copii rezilienți, copii la superlativ” – curs de dezvoltare personală pentru copii ( emoțiile, recunoașterea lor, gestionarea emoțiilor, eu aleg ce simt, chestionarea realității, tehnici și exerciții pentru creșterea rezilienței psihologice)
- „Cluburile de lectură și proiecție de film” – lectură și film, cu discuții ulterioare de grup, pentru înțelegerea profundă a mesajelor și poveștilor.
- Jocuri de echipă, exerciții, pe teme diverse (sporirea acuității senzoriale, inteligența emoțională, leadership, „eu în papucii celuilalt„, hărți mentale).
Atelierele "Sănătate în farfurie"
cu Manuela Costea - chef, health coach - Profa de nutriție și gătit
Copiii primesc informații despre alimente, cum să deosebească un aliment nociv de unul bun, să recunoască efectele alimentelor asupra propriului corp, învață să prepare mese simple, echilibrate, fără foc, învață să se descurce într-o gospodărie cu grădină, livadă și animale, astfel încât să își ia tot ce le trebuie pentru gătit și să își încropească o masă bună, sănătoasă, simplă.
Atelierele cunoașterii - Științescu Hub
cu Profu de științe
1. Magic Science
Să descoperim universul din jurul nostru prin experimente! Magic Science aduce în fața participanților experimente spectaculoase de chimie, fizică și biologie, realizarea de machete funcționale și de clipuri educaționale despre activitătile din timpul atelierelor. Experimentele sunt structurate pe mari teme științifice (precum lumina, sunetul, surse de energie, electromagnetism) iar participanții descoperă, la fiecare atelier, explicațiile științifice, înțeleg fenomenele și le reproduc la scară mică.2. We Do Everything
Copiii află principiile de bază ale științelor naturii, fizicii, matematicii și ingineriei cu ajutorul kiturilor educaționale motorizate și programabile. Cu roboțeii WeDo copiii vor descoperi mediul inconjurător prin prisma fenomenelor naturii. Vor lucra în echipă și vor face primii pași în programare. WeDo Lego își propune, printr-o manieră atractivă, bazată atât pe teorie, dar mai ales pe joacă, să îi învețe pe cei mici despre principiile de bază ale științelor naturii, fizicii, matematicii și ingineriei cu ajutorul kiturilor educaționale motorizate și programabile. Folosind jucăriile lor preferate – Lego® – cu soft-ul și activitătile curiculare, copiii pot construi, programa și controla roboți.3. Astronomie
Planete, stele, comete și multe altele, despre toate vorbim la astronomie. Bolta cerească, efectul luminii, sistemul planetar cu soarele și luna – toate vor fi abordate într-un mod nonformal, copiii fiind impicati direct în procesul de învățare prin joc, experimentare, modelare etc. Vom construi împreună telescopul și îl vom folosi apoi pentru a observa corpurile cerești, în plus copii vor participa la o vânătoare de comori în care vor învăța orientarea cu busola.Atelierele "Mișcarea este viață"
cu Profu de sport
Antrenamente și înviorare zilnică, jocuri de echipă și de anduranță; înviorarea se face în fiecare dimineață, organizăm jocuri de echipă și concursuri și jucăm jocurile copilăriei, așa cum sunt ele descrise pe site-ul ‘În fața Blocului‘, plus curs de supraviețuire, drumeții în natură și picnic pe deal.
Atelierele „Creație și pictură”
cu Profa de creație
Ne vom amuza și vom învăța să ne exprimăm sentimentele artistic, cu pictură pe tricouri, realizarea de tablouri pe pânză, joacă cu baloane de apă, carnaval. Copiii vor avea expoziție/vernisaj în cadrul spectacolului de final de tabără, de la Căminul Cultural din Gura Râului.
Atelierele „Dans și improvizație”
cu Profa de dans
Cu ajutorul dansului copiii vor învăța să-și folosească corpul pentru a exprima emoții, stări, imagini și în special pentru a descoperi o nouă metodă de comunicare. Prin intermediul dansului vom dezvolta partea de creativitate și spontaneitate a copiilor.
Atelierele „Reciclare și sustenabilitate”
cu Profa de sustenabilitate
Reciclarea este cheia unui impact real nu numai asupra mediului înconjurător, ci şi asupra percepţiei şi atitudinii copiilor. Atelierele încearcă să-i învețe pe copii să fie creativi, să folosească resursele din jur şi să le pese de mediu.
Rezervă acum un loc sau mai multe sau continuă să citești despre tabără:
DETALII DESPRE TABĂRĂ
CÂND?
Seria 1: 10 IULIE 2020 – 19 IULIE 2020
Seria 2: 21 IULIE 2020 – 30 IULIE 2020
UNDE?
Gura Râului , Mărginimea Sibiului (18 km de Sibiu), Pensiunea Conacul dintre Râuri
CÂTE LOCURI?
Seria 1: 25 de locuri pentru seria 10 iulie – 19 iulie
Seria 2: 25 locuri pentru seria 21 iulie – 30 iulie
CINE PARTICIPĂ?
– copii cu vârstă minimă de 6 ani (absolvenți de clasă 0), adolescenți, preadolescenți (copii vor fi împărțiți pe grupe de vârstă și vor avea programe specifice)
ALTE DETALII
– plecarea se face cu autocarul din București, sosirea se face în București cu autocarul (se va anunța traseul autocarului, pentru a putea prelua copiii care sunt din orașe apropiate)
– Insist pe importanța călătoriei cu autocarul ca o prima experiență și conexiune între copii
CÂT COSTĂ?
– 5200lei/copil
– 10% reducere dacă copii au mai fost în taberele noastre
– 15% reducere la al 2-lea copil (doar dacă sunt frați)
– 10% reducere la plata integrală
Plata se poate face și în rate (3 rate – ianuarie, martie, mai)
Rezervarea fermă a locului se face prin plata unui avans de 700 lei.
CUM SE FAC ÎNSCRIERILE?
– la mamicilasuperlativ@gmail.com / coachinglasuperlativ@gmail.com sau 0748210397,
– se consideră loc rezervat la achitarea primei rate (1200 lei), locurile se rezervă în ordinea efectuării plăților primei rate.
Rezervă acum un loc sau mai multe sau continuă să citești despre tabără:
MAMICILASUPERLATIV A ORGANIZAT ȘI ALTE TABERE
(Suntem la a 5-a ediție)
CUM A FOST ÎN CELELALTE TABERE?
Poți vedea cum a fost în celelalte tabere „Copii autonomi, copii la superlativ” »
Rezervă acum un loc sau mai multe sau continuă să citești despre tabără:
Galerie Foto
Rezervă acum un loc sau mai multe sau continuă să citești despre tabără: